حدیث روز

بازار خودرو در هفته‌یی که گذشت

ـ افت قیمت خودروهای بـنـزیـن‌سـوز ـ افزایش نسبی قیمت خودروهای دوگانه‌سوز

بررسی وضعیت بازار خودرو در هفته‌ای که گذشت، نشان می‌دهد که قیمت تعدادی از خودروهای پرطرفدار با کاهش نسبی مواجه شده است.

از اواخر مرداد ماه امسال تاکنون روند صعودی قیمت خودرو در بازار داخلی متوقف شده و حتی قیمت برخی از انواع خودروها نیز با افت نسبی مواجه شد، اما به‌نظر می‌رسد این افت قیمت بیشتر مربوط به بازار خودروهای بنزین‌سوز بوده و بازار خودروهای دوگانه‌سوز حتی با افزایش نسبی قیمت نیز مواجه بوده است.

۲۰۶ تیپ ۲ مشمول بیشترین کاهش قیمت

بر این اساس بیشترین کاهش قیمت خودروهای سواری در بازار داخلی طی هفته گذشته مربوط به پژو ۲۰۶ تیپ ۲ بوده است.

محصول به نسبت کم‌مصرف ایران‌خودرو در اوایل تابستان سال جاری حتی با افزایش یک میلیون تومانی قیمت نیز مواجه شده بود، اما طی چند هفته اخیر قیمت این خودرو نزدیک به ۷۰۰‌ هزار تومان کاهش یافته است.

هم‌اکنون ۲۰۶‌ تیپ ۲ با قیمتی معادل ۱۴میلیون تومان در بازار خرید و فروش می‌شود.

البته در هفته‌ای که گذشت، تغییر خاصی در قیمت مدل‌های صندوق‌دار پژو ۲۰۶ رخ نداد. بر این اساس V9 به عنوان فول‌ترین مدل ۲۰۶‌ صندوق‌دار با قیمتی معادل ۱۹میلیون و ۵۰۰‌ هزار تومان و V8 با قیمتی معادل ۱۷‌ میلیون و ۵۰۰‌ هزار تومان در بازار داخل به فروش رفتند.

همچنین ساده‌ترین مدل پژو ۲۰۶ یعنی V20 با قیمت ۱۳‌ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان در بازار خرید و فروش شد.

۴۰۵ بنزین‌سوز بدون تغییر

اما قیمت پژو ۴۰۵ بنزین‌سوز در هفته‌ای که گذشت، نسبت به هفته قبل از آن تفاوت چندانی پیدا نکرد و این خودرو هم‌اکنون قیمتی معادل ۱۳ ‌میلیون و ۳۰۰ هزار تومان دارد‌. پژو ۴۰۵ دوگانه‌سوز نیز با قیمت ۱۴‌ میلیون و ۵۰۰‌ هزار تومان به فروش رسید.

ضمن این‌که پژو پارس بنزینی و دوگانه‌سوز نیز به ترتیب با قیمت‌های ۱۷‌ میلیون و ۲۰۰‌ هزار تومان و ۱۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان در بازار خرید و فروش شدند.

خانواده سمند در آرامش نسبی

همچنین خانواده سمند در هفته گذشته نوسان قیمتی چندانی را تجربه نکرد.

بر این اساس سمند معمولی بنزین‌سوز با قیمتی معادل ۱۳‌ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به فروش رفت، در شرایطی که هم‌اکنون به سختی می‌توان به نوع دوگانه‌سوز این خودرو در بازار دست یافت.

سمند ال‌ایکس بنزین‌سوز هم با قیمت ۱۵‌ میلیون تومان خرید و فروش شد که البته نوع دوگانه‌سوز این خودرو حدود یک میلیون تومان گران‌تر از نوع بنزین‌سوز آن است.

قیمت سمند سورن بنزین‌سوز نیز در هفته گذشته حدود ۱۶‌ میلیون و ۷۰۰‌ هزار تومان بود.

افت نسبی ریو و زانتیا

از سوی دیگر در هفته‌ای که گذشت، به غیر از محصولات ایران‌خودرو تعدادی از محصولات شرکت سایپا نیز افت قیمت را تجربه کردند.

بر این اساس قیمت ریو حدود ۲۰۰ هزار تومان و زانتیا حدود ۱۰۰ هزار تومان کاهش پیدا کرد.

ریو هفته قبل با قیمتی معادل ۱۳ میلیون و ۷۰۰‌ هزار تومان در بازار خرید و فروش شد. قیمت این خودرو در مقطعی از تابستان سال جاری حتی به مرز ۱۴ میلیون تومان هم رسیده بود.

همچنین قیمت فعلی زانتیا در بازار حدود ۲۷ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان است.

ثبات پراید

اما پراید به عنوان یکی از پرطرفدارترین خودروهای موجود در بازار داخل در هفته گذشته تغییر قیمتی خاصی نداشت.

پراید معمولی بنزین‌سوز قیمتی معادل هفت‌ میلیون و ۷۰۰‌ هزار تومان داشته و ۱۴۱ نیز با نرخ هفت ‌میلیون و ۹۵۰‌ هزار تومان به فروش رسید. سایپا ۱۳۲ نیز همین قیمت را در بازار داخل دارد.

گفتنی است، پراید دوگانه‌سوز ۸۰۰‌ هزار تومان گران‌تر از مدل بنزین‌سوز آن در بازار داخل به فروش می‌رود.

تندر ۹۰ روی نوار ثبات



همچنین از بازار خبر می‌رسد که مدل‌های خودرو تندر ۹۰ در هفته گذشته نوسان قیمت نداشتند.

تندر E0 با قیمت ۱۱‌ میلیون و ۲۰۰‌ هزار تومان خرید و فروش شد و E0 نیز ۱۲‌ میلیون و ۵۰۰‌ هزار تومان قیمت داشت؛ ضمن این‌که E2 نیز با قیمت ۱۴‌میلیون و ۷۰۰‌ هزار تومان در بازار خرید و فروش شد.

پیش‌بینی می‌شود همزمان با پایان یافتن فصل تابستان و آغاز فصل پاییز تقاضا در بازار خودرو کشور کاهش یافته و رکود حاکم بر بازار باعث شود تا افت نسبی قیمت‌ها در بازار همچنان ادامه پیدا کند.

مهر ۳م, ۱۳۸۸ | 142 views | دسته: خبر های فناوری و اطلاعات


افزودن نظر:



خوراک سایت

    فید فناوری اطلاعات فارس

    شما می توانید با کلیک بر روی شکل رویرو خوراک سایت را مشاهده فرمائید و برای استفاده به عندان آخرین های فناوری اطلاعات فارس در وب سایت یا وبلاگ خودتان استفاده نمائید